top of page
www.helhetsperspektivet.se-2.png

kom som två
gå som ett

Kärlek. Vänskap. Kollegor.

Missförstånd. Irritation. Olika.

 

Det är lätt hänt att inte nå fram, att inte kunna förklara eller att själv inte förstå. Lätt att fastna i defensiv och offensiv.

Men ni vill ju förstå varandra och finna ett sätt att återigen hitta team-känslan, och jag hjälper er väldigt gärna.

STÖD I KOMMUNIKATION

Jag är inte parterapeut, utan är mer som ett lättare alternativ. Låt oss kalla det en light-version, eller kanske som ett första steg.
Min roll är att lyssna till er båda och stötta i att stärka er kommunikation. Båda sitter ni på sanningen, men ibland är det faktiskt svårt att förstå varandra. Det är helt ok och väldigt vanligt. Den ena kanske har lättare att prata, argumentera och förklara medan den andre har svårare för det men istället är bättre på att lyssna och processa.

Kommunikation i relation är a&o och starkast är nog dem som satsar på att aktivt jobba på den.
När ni väl når förståelse sinsemellan så tar ni nämligen er relation till en ny djupare nivå - och det här vill jag gärna vara med och stötta i. Det är inte lätt, men det är oftast lättARE med en tredje part som är både opartisk och neutral.

HUR DET GÅR TILL

Det är egentligen inte krångligare än att vi alla börjar med att slå oss ner i varsin fåtölj. 
Jag ställer sen frågan vad det är som har fått er att välja parsamtal med mig, och sen är det igång. 

Hur samtalet sen fortlöper vet ingen av oss. Jag har inget mål eller agenda annat än att försöka stötta er i att förstå varandra. Kanske kan vi lösa något på plats, kanske kräver det fler samtal. 

 

Ps. Samtalen bokas kanske till en början för att lösa en konflikt, men kan gärna få mynna ut i ett skönt sätt att få ventilera lite regelbundet. En fin egentid tillsammans att investera i.

FÖRDELAR

  • Stärker relationen

  • Hjälper er att närma er varandra 

  • Stärker förståelse och därmed acceptans

  • Gör det lättare att samarbeta mot samma mål

  • Ökar självinsikt och ödmjukhet

  • Ökar tacksamhet för likheter och olikheter

ATT TÄNKA PÅ

Det absolut viktigaste är att ni båda vill gå på samtal. Det kommer aldrig vara givande om en part är med ofrivilligt, eller endast ställer upp för den andres skull. Så innan ni bokar tid så är det viktigt att ni pratar med varandra och kommer fram till att båda anser att det är en bra sak.

Ni kommer båda två få utrymmet att tala. Jag kan ibland uppmana med ledande frågor och även pausa om det behövs. När behov finns så hjälper jag till att förklara eller förtydliga det som sägs. 

Det är också viktigt att jag understryker att ni båda kommer ha rätt. Ofta ser vi på samma sak från olika sätt, och inget sätt är mer rätt. Kommunikationen kommer hjälpa er se varandras perspektiv och stärka förståelsen emellan er.

Efter ert första samtal, och innan ni bokar ett nytt samtal med mig, så behöver ni igen sätta er ner och prata om hur det kändes för er. Kanske får en av er en jättebra känsla av hur jag jobbar men att den andre inte alls känner sig bekväm. Det är viktigt att ni båda två känner er trygga med mig om ni väljer att fortsätta. 
Ett alternativ är annars att ni kommer var för sig eller att endast en av er väljer att fortsätta.

KONTAKT, PRIS & BOKA

Om du har frågor och funderingar så är det bara att höra av dig, antingen via mejl eller sms. 

Du kan också klicka på knappen och komma direkt till bokningen.

Priset för parsamtal är 1 100kr för 60min.

bottom of page