top of page

Acerca de

4.png
Samtalscirkel - för kvinnor

Utvecklande, viktigt och lärorikt.
Känn gemenskap och acceptans.

Dela dina känslor i ett tryggt och positivt rum.

tryggt & avslappnat

Det här är en samtalscirkel som går ut på att få ventilera det vi känner.

Det är viktigt att vi kan få ha trygga rum där vi kan få prata utan att avbrytas eller känna oss dömda, och att vi både kan få skratta och vara ledsna. Denna samtalscirkel är enbart för kvinnor.

Det är små grupper med max 8st deltagare.

jag som leder cirkeln

Jag är van att möta kvinnor i grupp (efter alla år som yogalärare) och det har gjort mig både bra på- och trygg i att öppna upp för energin som genererar öppenhet, ärlighet och ett mod att bara vara den du är. 

Min roll som ledare är att stötta er vid behov, kanske ställa kraftfulla följdfrågor eller att prata/berätta mer öppet om den aktuella känslan. 

Jag har ingen mall att gå efter, och ogillar personligen den idén över lag. Min styrka ligger i att känna av energin, och att vara flexibel i mötet både med den och er - att ta det som det faktiskt är.

Frida heter jag, och att guida andra i prata om känslor är något av det vackraste jag vet!

Jag är en eldsjäl när det kommer till att skapa trygga rum som är fyllda av acceptans och tillåtelse att vara den du är.

83679E35-B72F-486B-852B-3126C43933EE_edited.png

tanken bakom

Efter så gott som varje yogaklass jag har haft så har det blivit många sittandes kvar. Behovet av att få prata av sig om känslor, tankar och insikter har varit så tydligt, och det har varit angenämt och fint att få bevittna.

Kvinnor har generellt redan lättare för att prata om känslor än män, men jag kan ändå se fördelarna med den här cirkeln. Gemenskap, personlig utveckling och att lära sig av varandra (att lyssna).

Jag tror att reflektionerna efter en cirkel kommer bli väldigt givande, och jag tror framför allt att den varma och goa känslan i kroppen definitivt kommer skölja över oss när vi luffar hemåt.. ❤︎

hur det går till

När alla är på plats/klockan är dags så inleder jag cirkeln med en superenkel ceremoni (att vi tar tre djupa andetag), och vi kommer även att avsluta på samma sätt. Ceremonin är till för att få oss att landa en stund i närvaro, där vi släpper allt som varit och är tacksamma för det som är.

Jag öppnar sen cirkeln genom att ställa frågan "Är det någon som vill dela med sig om något?"

Den som vill dela med sig gör det, och den som vill vara tyst och lyssna gör det.

• Vi låter alltid den som delar att få prata tills hon säger att hon är klar. Vi avbryter aldrig.

• Cirkeln är inte till för att handla om en person, utan är till för alla som vill dela med sig. Därför försöker vi undvika att fastna i en historia, eller att försöka lösa något. Kanske sitter någon där och verkligen väntar på sin tur.
• Vi lyssnar aktivt. Det betyder att lyssnar och tar in istället för att fundera på det vi själva ska säga.

I övrigt så tar vi det som det kommer. Inget tillfälle kommer bli det andra likt.

Ibland känner sig alla nöjda och klara och vi får en stund över till öppet snack. Då är det perfekt med en liten fika. Yogitea finns alltid (i begränsad mängd dock..) och ibland kanske nån chokladbit eller nåt annat.

en viktig regel

Utöver att inte avbryta och att lyssna aktivt så finns det bara en viktig regel:

|| Det som sägs på Samtalscirkeln stannar på Samtalscirkeln

 

Inte under några som helst omständigheter har du tillåtelse att prata vidare om något som någon delar med sig av.

Vi behöver den tryggheten, tilliten och den respekten för varandra. Det är förutsättningen till att våga dela. Det spelar ingen roll om det är glädje eller sorg man delar. Det är samma ansvar som jag har mot mina privata kunder.

 

Om du däremot känner behovet att prata av dig med ex din partner hemma, så kan du prata om de KÄNSLOR som togs upp, rent allmänt, och vilka insikter de gav DIG.

Du kan alltså självklart få prata om din egen upplevelse, men inte om det som någon av de andra delat med sig av.

övrig info

Det kommer vara en kostnad för att delta.

Dagar eller tider är tyvärr ännu ej satta. 

Däremot blir jag väldigt glad om du skulle vilja höra av dig om du är intresserad av samtalscirkeln! Jag kommer då kontakta dig på mejl när dagar/tider är satta. 

vad cirkeln inte är

• Det är inte en coachingsession, även om jag ibland kan guida eller ha vissa djupgående utlägg.

• Det är inte en one man show. Alla ska få ha sin plats och möjlighet att dela med sig, och att lyssna är faktiskt lika givande som att dela. Vi lär oss mycket i speglingen av andra.

• Det är inte en plats för att hänga ut andra, fokus är på dig och dina känslor/tankar/upplevelser. 

bottom of page