top of page

Vad är holistisk hälsa?

en effektiv metod för att uppnå en balanserad och hälsosam livsstil

människans välmående i 5 delar

 1. fysisk

 2. psykisk

 3. social

 4. emotionell

 5. spirituell

Alla dessa delar bidrar till din totala hälsa, vilket innebär att om en av dem är i obalans så kan det även påverka de andra områdena negativt.

Så ja, allt hänger ihop!

3 anledningar till varför du bör överväga holistisk hälsa
 1. Fokus på förebyggande - Holistisk hälsa handlar inte om att behandla problem, utan om att förebygga dem. Genom att ta hand om både sinnet och kroppen, kan du minska risken för att utveckla hälsoproblem senare i livet.
   

 2. Positiv effekt på hälsan - Genom att ta hand om hela personen kan holistisk hälsa ha en positiv effekt på hälsan. Det kan minska stress och ångest, förbättra sömnen och öka energinivåerna. Dessutom kan det stärka ditt immunförsvar och minska risken för spänningsvärk.
   

 3. Personligt anpassad - Holistisk hälsa fokuserar på individuell behandling, vilket innebär att din behandling kommer att anpassas efter dina specifika behov. Här blir du lyssnad på och sedd.

 

Sammanfattningsvis kan holistisk hälsa vara ett värdefullt verktyg för att uppnå en hälsosam och balanserad livsstil. Det kan hjälpa dig att ta hand om både kroppen och sinnet på ett integrerat sätt, och förebygga hälsoproblem på lång sikt.

..hjälper dig ta hand om både kropp & sinne på ett integrerat sätt, och förebygga hälsoproblem 

friskvård före sjukvård

Många gånger förknippas holistisk hälsa med österländsk medicin och alternativa metoder, och enligt min personliga åsikt så är det en bra sak. Både österländsk medicin och alternativ metoder arbetar nämligen med mer förebyggande vård istället för att bota symtom och problem.

sugen på att sätta igång?

Läs mer om på vilka sätt jag som holistisk hälsocoach och kroppsterapeut kan hjälpa dig.

bottom of page